fbpx

    Знати історію свого рідного краю, місця, де ти народився і живеш – це головна ознака справжнього патріота. Наші молоді педагогині зацікавились історією розвитку закладу освіти, в якому вони працюють, тому зазирнули у глибини минулого міста Зеленодольська. Актуальною нагодою до вивчення цього питання став предметний тиждень будівельного напрямку. Протягом місяця майстрині збирали інформацію з історії заснування міста Зеленодольська. Вивчивши це питання, для колежанок ЗПЛ залишилось загадкою  підприємство, яке і стало поштовхом для заснування міста, адже першими жителями його стали будівельники тодішньої Криворізької     ДРЕС-2.

    А для цього Юлія Мінько та Аліна Свиридова запросили на зустріч колишнього директора Криворізької ТЕС Валерія Михайловича Чеботаря, який пропрацював на посаді керівника 27 років, починаючи свій трудовий шлях на підприємстві з машиніста – обхідника. Зустріч з кожною хвилиною набувала якоїсь атмосфери легкості, адже Валерій Михайлович прийшов не один, а разом зі своєю дружиною Лілією Григорівною. Інтерв’юери ставили цікаві питання, на які пан Валерій із захопленням відповідав. Валерій Михайлович повідав нам історію розвитку підприємства, напрямки діяльності, наголосив на важливості існування та процвітання Криворізької ТЕС не тільки для міста, а й для України в цілому.

    Особливу увагу пан Валерій приділяв професійності своїх працівників,- адже якість підготовки та впровадження будь – якого проєкту залежить від якісної підготовки робітничих кадрів (слова Чеботаря В.М.). А тому співпраця Криворізької ТЕС  та Зеленодольського професійного ліцею була і є актуальною.

 Директор ЗПЛ Наталя Романова провела екскурсію по майстернях електротехнічного напрямку та лабораторії STEM – освіти. Наші гості були приємно вражені оновленням матеріально – технічної бази, можливістю отримувати практичні навички на сучасному обладнанні здобувачами освіти.

    Наприкінці зустрічі пан Валерій та пані Лілія поділилися секретом сімейного щастя, який вмістив в собі лише 3 слова: підтримка, повага та любов.

    Дякуємо за приділений нам час! Бажаємо Вам міцного здоров’я та довгих років життя

Від админ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *