fbpx

Згідно річного плану роботи методичної комісії будівельної галузі 25.03-29.03.2021 р. був проведений предметний тиждень.

Метою проведення предметного тижня стало ознайомлення педагогічного колективу та здобувачів освіти з сучасними технологіями будівництва та минулим заснування міста Зеленодольськ.

До участі в роботі предметного тижня були залучені майстри виробничого навчання та викладач професійно-теоретичної підготовки.

Розпочала  тиждень майстер виробничого навчання Кожемякіна В.В. продемонструвавши майстер-клас на тему «Live hacks при виконанні малярних робіт». Майстер показала, як  можна надати речам друге життя, в нашому випадку текстильні квіти занурені у гіпсову суміш, перетворились на картину власними руками.

Молодими майстрами виробничого навчання Мінько Ю.Ю. та Свиридовою А.А. було проведено інформаційно-виховну годину на тему «Рідний край-мала Батьківщина». Майстрині підготували цікаву інформацію про наше місто, поштовхом до зведення якого, стала тодішня Криворізька ДРЕС-2. Було запрошено на зустріч колишнього директора Криворізької ТЕС Валерія Михайловича Чеботаря, який повідав історію розвитку підприємства та наголосив на тому, що саме якісна підготовка робітничих кадрів Зеленодольського професійного ліцею є дуже важливою для процвітання підприємства.

Директор ЗПЛ Наталя Романова провела екскурсію по майстернях електротехнічного напрямку та лабораторії STEM-освіти.Гості були вражені оновленням матеріально-технічної бази,можливістю отримувати практичні навички на сучасному обладнанні здобувачами освіти.

Викладач професійно-теоретичної підготовки Самойленко Ю.П. презентувала зразок декоративного опорядження у стилі «Вінтаж». Так як робота над створенням зразку проводилась на протязі певного періоду часу, майстер-клас з його виконанням було виконано у форматі відеоролику.

Майстром виробничого навчання Здоровець С.С. було проведено майстер-клас з настилання керамічної плитки методом «по діагоналі з фризом». Майстер чітко та лаконічно пояснила всі процеси виконання роботи, труднощі які можуть виникнути під час роботи та переваги саме такого настилання керамічної плитки.

По завершенню предметного тижня для всіх педагогічних працівників та учнів закладу було проведено огляд лабораторії STEM-освіти, в якій виконували опоряджувальні та декоративні роботи учні та всі члени методичної комісії будівельних професій. Під час реставрації приміщення додержувались всі технологічні процеси штукатурних та малярних робіт.  Декоративне опорядження виконане в стилі «барел’єф» у вигляді української хати з усіма атрибутами минулих часів; тин, мальви, соняшники, півень…

Тиждень закінчився звітним засіданням членів будівничого профілю, де виступила голова методичної комісії Самойленко Ю.П. з інформацією про результати проведення тижня будівельних професій.

Від админ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *