fbpx

у Зеленодольському професійному ліцеї

( 2021-2022 н. р.)

Всеукраїнський тиждень права  проводився з метою розширити знання здобувачів освіти про  Конституцію України, Закони України та міжнародно-правові документи. Сформувати елементи правової культури та правової свідомості.   Більш ширше ознайомити здобувачів освіти з правами та обов’язками, бути спроможними вміти аналізувати та оцінювати їх. Вміти визначати своє ставлення до Законів, їхнє місце і роль в нашому житті.

    В сучасному світі питання про права людини займає одне з центральних місць по відносинах між державами Міжнародне співтовариство в рамках ООН виробило низку документів, які містять у собі норми, що стосуються цих питань. Одним із таких документів є Загальна декларація прав людини затверджена і оголошена ООН 10 грудня 1948 року.

     По группах на платформі «Goоgle Classrom», в дистанційному форматі, було проведено єдиний урок «Права дитини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

      Між здобувачами освіти всіх груп був проведений конкурс малюнків «Права людини». Найактивнішими групами, які прийняли участь були група 1-1, 2-1, 2-9, 3-6. 

      Для більш широкого розуміння прав дитини, серед здобувачів освіти ліцею, був проведений лекторій «Лідери світового правозахисного руху» та дискусійний клуб про права і свободи людини Богдан Гаврилишин «Місія –Свобода. 

       Наприкінці тижня викладачами Тетяною СКОРИК та Тетяною ДОЛОМАН була створена пам’ятка для здобувачів освіти та педагогів «Знай свої права» для узагальнення знань, умінь і навичок здобувачів освіти у правовому середовищі.

Від админ