fbpx

     З нагоди 80-ї роковини трагедії Бабиного Яру в Зеленодольському професійному ліцеї керівники груп організували та провели ряд тематичних заходів. Зокрема, у групах 1-1 та 3-6 відбувся Національний урок. Здобувачі освіти з цікавістю прослухали розповідь викладача історії Тетяни Скорик та класного керівника Пшелуцької Олени, і переглянули документальний фільм «Бабин Яр: нові документи» а також інтерв’ю з очевидцями цієї трагедії. Національний урок пам’яті сприяв формуванню стійкого негативного ставлення здобувачів освіти до фактів дискримінації, зневаги до людсьої гідності та зазіхань на життя. Урок розкрив сутність трагедії Голокосту в Україні та висвітлив тему розстрілів у Бабиному Яру.

      Здобувачі освіти групи 2-9 та 3-1 провели засідання круглого столу, під час якого прослухали інформацію про неймовірно тяжкі наслідки початку Великої Вітчизняної Війни, познайомилися з надзвичайними історіями свідків та жертв, яким вдалося вижити, разом з класним керівником Дар’єю Семічевою та майстром виробничого навчання Тетяною Гладкою намагалися відшукати відповіді на болюче питання про мету таких репресій та вбивств національних меншин в Києві 1940-1941 років. Здобувачі освіти, присутні на заході,  були шоковані почутим і не приховували свого обурення. За круглим столом обмінювалися думками про воєнні лихоліття, раділи разом, що народилися в інший час, робили висновки про людські цінності та формували для себе орієнтири на майбутнє. Результатотм зустрічі став «Колаж думок», в який присутні записали свої емоції від обговореного. В більшості випадків це вираження співчуття загиблим, радості за власне життя в мирний час та сподівання на те, що такому жаху не буде більше місця в усьому світі.

     Керівниками групи 2-1 Тихолаз Світланою та Доломан Тетяною, з метою увічнення пам’яті про одну з найтрагічніших сторінок Голокосту – масове вбивство євреїв, вшанування жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації  України, мирних жителів усіх національностей, військовополонених, учасників українського визвольного руху, об’єднання зусиль суспільства щодо запобігання повторення злочинів проти людяності  були проведені такі заходи:

  • організована книжкова виставка на тему «Біль нашої пам’яті»;

  • організований перегляд відеоролику на задану тематику

  • створений здобувачами освіти групи 2-1 фотоколаж.

  • проведена виховна година «Трагедія Бабиного Яру – найтяжчий злочин проти людства».

     В групі 2-6 було заслухано розповідь класного керівника Дашко Ірини, переглянуто тематичний фільм, присвячений цій трагічній події. Здобувачі освіти були вражені жорстокістю нацистів та вшанували пам’ять загиблих в Бабиному Яру, запаливши свічку.

     В пам’ять про страшну трагедію Бабиного Яру 29 вересня  з майстром Юлією Мінько здобувачі говорили про моторошні факти. Здобувачі освіти відчули душею біль людей, що стали вигнанцями і знищувались через приналежність до єврейської національності. Зробили висновки про те, що толерантність, мир, життя і злагода людей – найвищі цінності у світі.

     Ми маємо пам’ятати Бабин Яр для того, щоб така трагедія не повторилася!

Від админ