fbpx

Домашня аптечка умови зберігання ліків. Основні правила зберігання лікарських препаратів в домашніх умовах:

    Для лікарських засобів з домашньої аптечки необхідно виділити сухе, прохолодне місце. На коробку з ліками не повинні потрапляти прямі сонячні промені.

    Не можна зберігати ліки поряд з продуктами харчування, в безпосередній близькості з джерелами тепла (газовими та електроприладами).

    Не слід пересипати таблетки, капсули з заводської упаковки в інші ємності. Категорично не можна відрізати частину блістера з використаними таблетками, адже на блістері вказується номер серії та термін придатності лікарських засобів.

    Не можна зберігати ліки у ванній кімнаті та інших місцях з підвищеною вологістю повітря. За таких умов швидко руйнується заводська упаковка, препарати псуються і їх використання може стати не тільки неефективним, але й небезпечним.

    Зберігати ліки в холодильнику можна тільки в тому випадку, якщо це чітко вказано на упаковці, як умова зберігання. Будь-які лікарські засоби не повинні заморожуватися, якщо це не зазначено в інструкції по застосуванню та зберіганню.

    Не залишайте в аптечці препарати, термін дії яких закінчився.

Умови зберігання препаратів можна знайти в інструкції та картці препарату.

    Також при перевірці реєстрації препаратів в момент покупки ми видаємо повідомлення про особливі умови зберігання препарату.

Від админ