fbpx

В Зеленодольському професійному ліцеї вже стало доброю традицією у листопаді проводити заходи, присвячені Дню української писемності та мови.

В рамках Тижня української писемності та мови серед здобувачів освіти був проведений І етап ХХІІ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика,здобувачі освіти дистанційно взяли участь у написанні Всеукраїнського радіо диктанта Національної едності. Викладачами української мови та майстром кухарів проведений майстер-клас української кухні,бібліотекар закладу підготувала тематичну виставку художньої, наукової, публіцистичної літератури «Слово…В вас мудрість вічна і любов свята.

 Із покоління в покоління, в часи розладу та піднесення, наші предки передавали нам скарб – рідну мову. Народ плекав її у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду, щоб не загинула. Для нас рідна мова – це не тільки дорога спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.

Від админ