fbpx

У наш час особливо важливого значення на­буває інформація. Усе частіше потрібне володін­ня швидкими й точними даними про предмет ді­яльності. Найбільш зручним способом одержання й передачі різноманітної інформації є використан­ня глобальної мережі Інтернет, яка може бути як всесвітньою енциклопедією, що об’єднує інформаційні ресурси всього світу, так і  зловісною павутиною, яка губить людей.

Відповідно до затвердженого плану заходів щодо посиленого  використання  глобальної мережі  в освітніх цілях з 06 по 10 лютого у  ліцеї проводився Тиждень Безпечного Інтернету.

На початку тижня здобувачі освіти   отримати можливість ознайомитися із основними правилами Інтернет-безпеки та Інтернет-етики, із цікавими фактами щодо використання мережі, розміщеними на платформі Google classroom . День безпечного Інтернету в Україні відзначили шляхом проведення години спілкування  на тему «Інтернет очима дітей», коллажей «Мережева етика», “Мережа як стиль життя”. Аналізуючи переглянуті відеофрагменти, здобувачі знайомилися з основними видами реальних небезпек віртуального світу, які на сьогоднішній день визнано проблемами людства, – це  Інтернет-залежність, фішинг як вид шахрайства, соціальні мережі як засіб впливу на політичне та соціальне життя людей, використання інформації агресивного змісту, негативний вплив на психіку та здоров’я  людини.

Психологом було проведено виховну годину на тему : «Безпека в Інтернеті». Її мета – розширити й поглибити знання про безпечний Інтернет, розвивати уважність, спостережливість, мовленнєві навики, пам’ять, виховувати любов до родини, навколишнього світу. Разом із здобувачами було розроблено поради по використанню безпечного Інтернету та його ресурсів.

Від админ