Методична комісія кухарів

Кухар

– це людина, яка професійно  готує їжу  для інших людей, як правило, в закладах  ресторанного господарства. Головне завдання кухаря – готувати не тільки смачну страву, але й корисну та поживну. Готування їжі – давнє мистецтво! Адже “Добрий кухар вартий семи лікарів”, – так мовить народне прислів’я.

раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місці; дотримуватись норм технологічного процесу; знати та виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці  й навколишнього середовища, додержуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт; знати інформаційні технології.

кухар повинен вміти спілкуватися з людьми, бути ввічливим, терплячим, витриманим, уміти обслуговувати споживачів на професійному рівні. Повинен мати високий рівень теоретичних знань та професійної підготовки, уміти застосовувати їх у повсякденній роботі, володіти прогресивною технологією і новою технікою.

Навчально-методична проблема комісії:

«Застосування інноваційних технологій з метою підвищення професійної компетентності майбутніх робітників»

Основні завдання:

  • Підвищення якості навчально виховного процессу.
  • Впровадження інтерактивних методів навчання.
  • Застосування інноваційних технологій.
  • Забезпечення засвоєння й використання найбільш раціональних методів і прийомів навчання та виховання здобувачів освіти.
  • Створення умов для самоосвіти викладачів та майстрів виробничого навчання.
  • Організація освітнього процесу в умовах дистанційного навчання.

Головні напрями роботи:

  • Вивчення, удосконалення кращого педагогічного досвіду і впровадження його в освітній процес.
  • Розробка основних напрямів і форм активізації пізнавальної, науково- практичної діяльності здобувачів освіти в позаурочний час ( фахові конкурси, предметні тижні, гурткова робота).
  • Творча реалізація особистості здобувача освіти при захисті дипломних робіт  методом проєктів.
  • Організація взаємовідвідування відкритих уроків та виховних заходів.