
Кухар
– це людина, яка професійно готує їжу для інших людей, як правило, в закладах ресторанного господарства. Головне завдання кухаря – готувати не тільки смачну страву, але й корисну та поживну. Готування їжі – давнє мистецтво! Адже “Добрий кухар вартий семи лікарів”, – так мовить народне прислів’я.
Обов’язки:
раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місці; дотримуватись норм технологічного процесу; знати та виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці й навколишнього середовища, додержуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт; знати інформаційні технології.
Професійні якості:
кухар повинен вміти спілкуватися з людьми, бути ввічливим, терплячим, витриманим, уміти обслуговувати споживачів на професійному рівні. Повинен мати високий рівень теоретичних знань та професійної підготовки, уміти застосовувати їх у повсякденній роботі, володіти прогресивною технологією і новою технікою.
Навчально-методична проблема комісії:
«Застосування інноваційних технологій з метою підвищення професійної компетентності майбутніх робітників»
Основні завдання:
- Підвищення якості навчально – виховного процессу.
- Впровадження інтерактивних методів навчання.
- Застосування інноваційних технологій.
- Забезпечення засвоєння й використання найбільш раціональних методів і прийомів навчання та виховання здобувачів освіти.
- Створення умов для самоосвіти викладачів та майстрів виробничого навчання.
- Організація освітнього процесу в умовах дистанційного навчання.
Головні напрями роботи:
- Вивчення, удосконалення кращого педагогічного досвіду і впровадження його в освітній процес.
- Розробка основних напрямів і форм активізації пізнавальної, науково- практичної діяльності здобувачів освіти в позаурочний час ( фахові конкурси, предметні тижні, гурткова робота).
- Творча реалізація особистості здобувача освіти при захисті дипломних робіт методом проєктів.
- Організація взаємовідвідування відкритих уроків та виховних заходів.